Over ons

 BETTER BE A WARRIOR IN A GARDEN THAN A GARDENER IN A WAR.

DE INSTRUCTEURS

SCOTTY FLINT

Steven GODFROID

Hoofdinstructeur en oprichter van KMFS, Steven Godfroid, is sinds 2010 intensief bezig met de Israëlische zelfverdedigingstechniek Krav Maga. Hij werd toen gebeten door de microbe bij de geboorte van zijn dochtertje. ‘Ik vond en vind het belangrijk om te weten hoe ik mezelf maar zeker ook mijn gezin kan verdedigen in geval van nood. Steeds vaker hoor je verhalen over overvallen, carjackings, homejackings enz… Ik wil geen slachtoffer zijn, ik wil ons kunnen verdedigen’: zegt hij hier zelf over.

Hij ging een kijkje nemen in een Krav Maga – vechtsportschool  en volgde sindsdien iedere week, soms zelfs 2x per week, de trainingen.

Na enkele jaren besloot hij om de opleiding tot instructeur te volgen, zodat hij zelf een Krav Maga-school kon oprichten. Na het volgen van een intensieve opleiding en verschillende internationale seminaries was het in februari 2016 zover, de allereerste training van KMFS vond plaats! KMFS, afkorting voor Keep My Family Safe – Krav Maga Fighting System, was geboren! Week na week, maand na maand groeide het ledenaantal gestaag. Iedere maandagavond van 19u-20u30 vindt de training plaats in de Sporthal van Sint-Pieter.

Heidi VLEUGELS

In Krav Maga gebruik je alles wat je kan, nagels, tanden, bijten,

hakken… als je maar wegraakt!

Als politieagent is het belangrijk om zowel je fysieke als mentale conditie in orde te houden en door Krav Maga te beoefenen sla ik 2 vliegen in 1 slag!

Ik ben er mee begonnen in 2013 en heb enkele jaren later, samen met Steven een instructeursopleiding gevolgd. Toen Steven een club opende en vroeg of ik mee les wou geven, heb ik geen moment geaarzeld.

We besteden veel aandacht aan fysieke conditie, aan een correcte uitvoering van de oefeningen en uiteraard het wettelijke kader van zelfverdediging waar ik mijn kennis ten berde kan brengen.

Iedereen is welkom bij ons: jong, oud, dik, dun, klein, groot, man of

vrouw… ik ben trouwens het levende bewijs dat vrouwen niet moeten

onderdoen voor mannen in gevaarlijke situaties!

ZELFVERDEDIGING

Voorwaarden tot recht op Wettige Zelfverdediging

De aanval moet:

● Ernstig zijn. Niet noodzakelijk levensgevaar, maar ook aanranding van de eerbaarheid, verkrachting en aanslag tegen de persoonlijke vrijheid

● Effectief zijn begonnen, of minstens dreigend zijn

● Onrechtmatig zijn. Zo kan men zich niet wettig verdedigen tegen een rechtmatige handeling van een politieagent

● Gericht zijn tegen personen (niet geldig voor aanval op dieren of voorwerpen)

 

De verdediging moet:

● Noodzakelijk zijn. Er was geen alternatief meer zoals vluchten of hulp van overheidinstanties inroepen

● In verhouding staan tot de aanval. Men mag geen wapen gebruiken tov een ongewapende aanval

● Plaatshebben voor of tijdens de aanval, niet erna. Wanneer men zou reageren na de aanval spreekt men van wraak of vergelding.

OVER ONS


KMFS is de eerste krav maga-club in Sint-Truiden!

Ons motto: 'No Rules Self Defense'.


CONTACTEER ONS


T.  +32

E.  info@kmfs.be

W. www.kmfs.be

 
 

Copyright @ KMFS